Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чотирьох кіровоградських поліцейських, які під виглядом рейдів незаконно ловили рибу

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділення поліції, дільничного офіцера та двох патрульних поліцейських в Кіровоградській області.

Їм інкриміновано незаконне зайняття рибним промислом та перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249, ч. 1 ст. 365 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на початку березня 2022 року керівник підрозділу організував своїх підлеглих для незаконного вилову риби під виглядом поліцейських рейдів із акваторії Кременчуцького водосховища на Кіровоградщині. Їх проводили у робочий час та із використанням заборонених знарядь лову.

Посадовець забезпечив учасників групи службовим авто та моторним човном з лафетом, які знаходилися на зберіганні як речові докази в іншому кримінальному провадженні.

Під час виїзду на водосховище правоохоронці виявили їх за протиправною діяльністю на воді. Вилучили 7 риболовних сіток, рибу у кількості 120 шт, службовий транспортний засіб та моторний човен з лафетом.

Після викриття цього факту начальник відділення поліції, бажаючи легалізувати незаконний вилов водних біоресурсів та уникнути відповідальності, заднім числом видав письмове доручення на проведення профілактичного рейду по боротьбі з браконьєрством на ввіреному водосховищі.

Лише за місяць внаслідок порушень природоохоронного законодавства обвинувачені заподіяли понад 217 тис грн збитків.

Досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві оперативний супровід – Кіровоградське управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.