Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть депутата держдуми рф, який голосував за прийняття до складу держави-агресора чотирьох областей України

Прокурори Офісу Генпрокурора направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата державної думи федеральних зборів рф.

Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 110-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що депутат рф, уродженець Донецької області, взяв участь у голосуванні за прийняття до складу рф Луганської, Запорізької, Донецької і Херсонської областей.

Депутат рф періодично відвідував тимчасово окуповані території України, які знаходились під контролем збройних сил держави-агресора і терористичної організації «днр».

Він неодноразово передавав нзф терористичної організації «днр» військове та інше обладнання для використання у боротьбі зі Збройними Силами України.

Під час розслідування арештовано 11 квартир обвинуваченого у Києві, які оформлені на його родичів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.