Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Волині судитимуть дев’ятьох членів злочинної організації, в яких вилучили понад 8 кг психотропів

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно дев'ятьох громадян за фактом вчинення у складі злочинної організації незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах (ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Серед обвинувачених – три жительки Львівщини, неповнолітній син однієї з них, двоє волинян, двоє жителів Одещини та один з Дніпропетровської області.

Розслідуванням встановлено, що співорганізатори злочинної організації створили Telegram-канал для збуту через «закладки» психотропних речовин на території Волинської та Львівської областей. Залучили до протиправної діяльності інших членів.

Встановлено причетність обвинувачених до 93 епізодів наркозлочинів, вчинених упродовж грудня 2023 – лютого 2024 року.

У ході санкціонованих судом обшуків у них вилучено понад 8 кг PVP, мобільні телефони, банківські картки, позашляховик та гроші.

Крім того, в одного із членів злочинної організації виявлено оборонну осколкову гранату РГН. Відтак його обвинувачують ще і у придбанні та зберіганні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

У межах кримінального провадження на усе вилучене накладено арешт.

Наразі п'ятеро обвинувачених перебувають під вартою, двоє – під домашнім арештом, двох звільнено з-під варти у зв'язку з внесенням застави.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю ГУ НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.