Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть дев’ятьох учасників «лнр» і «днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно дев’ятьох громадян за фактами вчинення державної зради та участі в терористичній організації (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачені добровільно підписали контракти з окупантами. На посадах «стрілків», «водіїв», «навідників-операторів» та «командира відділення» вони воювали у лавах нзф рф. Обвинувачені штурмували позиції Збройних Сил України в Бахмутському районі й чергували на блокпостах.

Один з них – уродженець м. Ровеньків з 2017 року воював у складі «13-го батальйону тероборони мо днр» та «дослужився» до командира відділення «123 окремої мотострілецької бригади зс рф». Інший «тероборонець» воював на боці окупантів щонайменше шість років.

Ще один обвинувачений – навідник артилерії з «лнр» у січні 2015 року виконував бойові завдання в районі м. Дебальцевого, де незаконні збройні формування утворили «Дебальцівський котел».

Шестеро їхніх «побратимів» також починали «бойовий шлях» у складі нзф «днр», а пізніше присягнули на вірність державі-агресору, перейшовши до підрозділів зс рф. 

ЗСУ затримали всіх дев’ятьох під час невдалого штурму позиції. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.