Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який розтратив 1,8 млн грн під час закупівлі генераторів

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у листопаді 2022 року директор уклав з товариством договір на закупівлю генераторів на загальну суму понад 28,6 млн грн для оснащення пунктів обігріву у столиці.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України така категорія товарів звільнена від сплати податку на додану вартість та ввізного мита при ввезенні на митну територію України.

Попри це, обвинувачений підписав платіжне доручення, згідно якого на рахунок товариства перераховано 28,6 млн грн бюджетних коштів, у тому числі безпідставно включений у платіж податок на додану вартість

Такими діями міському бюджету завдано понад 1,8 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.