Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть директора товариства, який заволодів майже 2,5 млн грн на придбанні військового одягу для тероборони Кривого Рогу

Прокурори Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпропетровської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що виконавчий комітет Криворізької міської ради уклав з ТОВ договір на виготовлення та постачання військового одягу для бійців Сил тероборони ЗСУ. Загальна вартість закупівлі становила 30 млн грн. 

Відповідно до умов договору міськрада перерахувала постачальнику передоплату у сумі понад 9 млн грн.

Директор товариства, не виконавши замовлення у повному обсязі, перерахував частину отриманих коштів на власні банківські рахунки.

Згідно з судово-економічною експертизою та іншими доказами обвинувачений завдав територіальній громаді міста майже 2,5 млн грн збитків.

Під час санкціонованих обшуків за місцем його проживання та приміщеннях ТОВ вилучено банківські картки, мобільний телефон, документацію. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Криворізького райуправління поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід - Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.