Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть донеччанина, який перейшов на бік ворога і воював на окупованих територіях Херсонщини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донецька за фактами державної зраді та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив у незаконне збройне воєнізоване формування - так званий «113 стрелковый полк мобилизационного резерва днр».

З квітня по листопад 2022 року обвинувачений на посаді стрілка-радіотелефоніста під позивним «Фенікс» воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання у справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях.

Також він брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області та виконував інші злочинні завдання.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.