Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох осіб, які намагалися переоформити майно підсанкційної корпорації «Росатом» на Подолі для уникнення його націоналізації

Прокурори Подільської окружної прокуратури міста Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно двох мешканців міста Києва, які намагались шляхом шахрайства намагались змінити право власності нежитлового приміщення підсанкційної компанії-резидента РФ (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено,  що російська державна корпорація «Росатом» через підконтрольну компанію володіє нежитловою будівлею у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв м та вартістю понад 100 млн грн.

У межах слідства на нього судом накладено арешт та його передано в управління АРМА. Рішенням РНБО до корпорації «Росатом» запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів.

Таким чином, це приміщення підлягало подальшій націоналізації відповідно до законодавства.

Для унеможливлення націоналізації цього майна група осіб на замовлення підсанкційної компанії з використанням підроблених документів намагалася змінити право власності даного приміщення на підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності.

У березні 2023 року в приміщенні приватного нотаріуса правоохоронці затримали двох осіб при спробі здійснити правочин щодо вказаного приміщення.

Досудове розслідування відносно інших учасників злочину продовжується.

Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП за оперативного супроводження УСР в Київській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.