Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох учасників незаконних збройних формувань так званої «ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду два обвинувальні акти стосовно учасників незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ. Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені з ідеологічних мотивів та з метою фінансового забезпечення уклали контракти на «службу» у так званій «народної міліції ЛНР».

Житель Луганська у серпні 2021 року вступив до піхотного підрозділу НЗФ. Він заступав у добові наряди та брав участь у бойових виїздах на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Луганщини.

Другий обвинувачений у 2020-2021 роках був «водієм окремого батальйону матеріального забезпечення народної міліції ЛНР». Він займався транспортуванням військової техніки для забезпечення збройного підрозділу, виїжджав на лінію бойового зіткнення, виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої «ЛНР» та збройного опору ЗСУ.

З початком вторгнення РФ в Україну учасники «народної міліції ЛНР» направлені на Донбас для виконання наказів вищого керівництва та участі у бойових діях. У серпні 2022 року військових окупаційної армії, яка контролюється країною-агресором, Збройні Сили України взяли у полон.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.