Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ексдепутата та колишніх службовців Віта-Поштової сільради, які незаконно відчужили майже 20 га земель Міноборони

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишніх депутата, голови і членів земельної комісії та голови Віта-Поштової сільської ради, а також експерта-землевпорядника.

Їм інкриміновано зловживання владою або службовим становищем, а ексголові сільради ще й службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, діючи у складі організованої групи, з квітня 2016 року по листопад 2017 року відчужили майже 20 га землі Міністерства оборони України на користь третіх осіб.

Організатор – голова сільради видав, підписав та скріпив печаткою протокол і рішення чергової сесії сільської ради. До них він вніс завідомо неправдиві відомості про нібито прийняття на сесії рішень про безкоштовну передачу у власність земельних ділянок 34 фізичним особам за рахунок земель, що належать Міністерству оборони України.

Ексдепутат Віта-Поштової сільської ради переконував та підбурював депутатів сільради, які не мають юридичної освіти та не володіють знаннями із земельного законодавства до прийняття таких рішень. Ексголова та троє членів земельної комісії готували проєкти рішень ради та позитивні висновки з питань відчуження земельних ділянок Міністерства оборони України. Експерт-землевпорядник виготовляв технічну документацію із землеустрою земельних ділянок.

Таким чином державі завдано майже 37 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювали співробітники Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту інтересів суспільста і держави Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.