Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ексгенерала СБУ, який заволодів коштами держпідприємства у сумі 4,1 млн грн

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ за фактами зловживання службовим становищем, заволодіння чужим майном у великих розмірах та заволодіння чужим майном шляхом шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на посаді директора одного з державних підприємств, підписав завідомо економічно невигідний для цього підприємства договір та документи по виконанню та оплаті робіт. Внаслідок таких дій державі завдано понад 370 тис грн збитків.

Також ексгенерал СБУ з метою незаконного збагачення організував безпідставне нарахування і виплату собі премій, в результаті чого заволодів коштами держпідприємства у сумі понад 460 тис грн.

Крім того, працюючи за контрактом в Службі безпеки України, шляхом обману він заволодів коштами держпідприємства у сумі майже 3,3 млн грн, які були йому безпідставно нараховані та виплачені у вигляді середньомісячної заробітної плати як директору цього підприємства.

Загалом, перебуваючи на посаді керівника державного підприємства, обвинувачений заволодів грошовими коштами у розмірі понад 4,1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ДБР.

Крім цього колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України підозрюють у незаконному збагаченні на 32,7 млн грн та організації підроблення офіційних документів (ст. 368-5, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України). За цими фактами досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.