Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експоліціянтку, яка працювала на ворога під час окупації Куп‘янська

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої поліцейської за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України інспекторка з інформаційної підтримки відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області перейшла на бік ворога.

Після захоплення м. Куп‘янськ поліцейська пішла на співпрацю з окупантами. Спочатку вона здійснювала облік заяв та повідомлень про злочини в окупаційній «міліції».

Згодом жінка добровільно обійняла посаду «и. о. инспектора штаба» у псевдоправоохоронному органі, а після цього стала «старшим инспектором группы анализа, планирования и учета Отдела полиции № 1 (дислокация г. Купянск)».

Псевдоправоохорониця особисто здійснювала обстеження навчальних закладів у Куп’янську та після цього по кожному об‘єкту складала «акт обследования технической укрепленности и антитеррористической защищенности объекта».

У лютому 2023 року правоохоронці затримали жінку у с. Старовірівка Куп‘янського району в будинку її родичів, де вона переховувалась від українського правосуддя. 

Обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.