Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експоліціянтку, яка присягнула на вірність рф під час окупації Харківщини

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейської за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації смт Шевченкове колишня старша інспекторка сектору кадрового забезпечення Куп’янського РВП ГУНП в області з власної ініціативи перейшла на бік ворога.

Жінка добровільно обійняла псевдопосаду «и.о. инспектора отделения по работе с личным составом» у так званому «УВД ВГА Харьковской области».

Згодом обвинувачена стала «старшим оперуполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

Обвинувачену судитимуть заочно.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.