Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ексзаступника Голови правління банку, оцінювача та чотирьох директорів фірм, які заволоділи 113 млн грн фінустанови

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно ексзаступника Голови правління банку, оцінювача та чотирьох директорів фірм за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директори фірм отримували в банку багатомільйонні кредити на нібито придбання земельних ділянок для подальшого розвитку аграрного бізнесу. Хоча вони знали про фінансову неспроможність підприємств виконати зобов’язання за кредитними договорами.

Сприяв їм у цьому колишній заступник Голови правління. Також до злочинної схеми обвинувачені залучили оцінювача нерухомого майна. Вона у своїх звітах про експертно-грошову оцінку земельних ділянок, які передавались в заставу банку як забезпечення кредиту, завищила їх вартість у понад 10 разів.

Не маючи наміру виконувати боргові зобов’язання, підприємства були ліквідовані без повідомлення про це  кредитора.

Загалом обвинувачені заволоділи коштами банку понад 113 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.