Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть гендиректора пропагандистського медіахолдингу ТРК «Крим»

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора окупаційного медіахолдингу «Телерадіокомпанія Крим».

Йому інкриміновано вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційну діяльність,виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідство встановило, що на своїй посаді обвинувачений бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів задля підтримки збройної агресії рф. 

Він здійснює пропагандистську діяльність та просуває російські наративи, впливаючи у такий спосіб на свідомість мешканців окупованих територій.

Обвинувачений розповсюджує матеріали із закликами до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу та зміни меж її державного кордону.

Після окупації півострова обвинувачений обіймав різні посади: головного редактора телеканалу «Перший Кримський», так званого «заступника міністра інформації та зв’язку Криму» тощо.

До очолюваного обвинуваченим ТРК входить 16 проросійських медіа, зокрема, «кремлівські рупори» тимчасово окупованого півострова: «Перший кримський», «Крим 24», «Міллет».

Досудове розслідування здійснювало ГУ СБУ в АР Крим.