Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть «головного редактора» з Луганщини, який співпрацював з окупаційною владою

Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що житель м. Сватове з Луганщини у березні 2022 року добровільно очолив громадсько-політичну газету «сватовский вестник», засновану так званою «лнр».

Він здійснював інформаційну діяльність у співпраці з окупаційною адміністрацією рф, організовував і проводив заходи політичного характеру, спрямовані на підтримку держави-агресора та її збройних формувань.

На сторінках видання так званий головний редактор друкував матеріали, в яких звинувачував українську владу та підрозділи ЗСУ у воєнних злочинах. Агітував громадськість брати участь в антиукраїнських заходах, підтримувати державу-агресора та її окупаційну адміністрацію.

Обвинувачений готував фоторепортажі про візити у Сватове депутатів держдуми рф, їх зустрічі з переселенцями, святкування дня державного прапора країни-агресора тощо.

В особистому відеозверненні він закликав місцевих жителів проголосувати за приєднання тимчасово окупованої території Луганської області до складу рф.

Досудове розслідування здійснювалося УСБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.