Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянина рф, який у Києві незаконно продавав канабіс та знімав відео руйнувань в Ірпені, захоплюючись діями окупантів

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно громадянина рф, уродженця московської області за фактами незаконного збуту канабісу та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений перебував в Україні нелегально. З вересня 2023 року займався збутом канабісу в Києві. Він зустрічався з клієнтами у вбиральнях ресторанів та на парковках торгівельних центрів, де передавав їм пакунки з канабісом.

Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон, у якому є відеозапис, зроблений ним у вже звільненому від окупантів Ірпені. На відео чоловік показує наслідки руйнувань і демонструє своє захоплення незаконними діями країни-агресора проти України. Він схвалює вчинені військовими рф вбивства та погроми під час вторгнення в Ірпінь. Зняте відео чоловік поширив через ‎Telegram серед своїх знайомих.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СУ ГУ НП в м. Києві.