Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянина, який на боці ворога брав участь у бойових діях на Луганщині

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Вірменії, громадянина України за фактом добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в квітні 2024 року чоловік добровільно підписав контракт на проходження військової служби в лавах зс рф. Він став командиром відділення штурмової роти 12-го танкового полку російських окупаційних військ.

Обвинувачений входив до складу штурмової групи на Луганщині. Облаштовував вогневі позиції, заступав на бойові чергування та воював проти Збройних Сил України в районах населених пунктів Білолуцьк та М’ясожарівка.

У кінці травня 2024 року під час виконання бойового завдання російський військовий отримав поранення, пролежав добу біля танку та був знайдений українськими військовими.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.