Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянина, який займався переказами електронних грошей через заборонену в Україні російську платіжну систему

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом незаконних дій з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений здійснював перекази електронних грошей через заборонену в Україні російську платіжну систему, яку включено до санкційного списку. Він обмінював їх і криптовалюти у готівку без відповідних дозволів Національного банку України.

Для цього була налагоджена робота підпільних пунктів обміну та онлайн-обмінників, через які проводили транзакції з обміну криптовалют, електронних грошей Webmoney, російського рубля.

Всі обмінні операції проводилися з використанням підроблених документів на переказ, платіжних карток тощо. У такий спосіб відбувалась легалізація віртуальних активів, у тому числі і в інтересах держави-агресора.

Досудове розслідування здійснювалось детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.