Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть керівника окупаційної поліції Дніпрорудного, який знущався над мирним населенням на ТОТ

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, звільнений у 2015 році під час переатестації, почав співпрацювати з окупантами. Він погодився на пропозицію очолити незаконно створений правоохоронний орган – так званий «Дніпрорудненский районный отдел милиции».  

На посаді начальника усіляко підтримував політику держави-агресора та сприяв встановленню окупаційної влади на захопленій території Запорізької області.  

Обвинувачений у змові з представниками збройних формувань рф організовував безпідставні затримання мирних мешканців окупованого Дніпрорудного з подальшим їх нелегальним ув’язненням. Людей утримували у спеціально облаштованому в будівлі окупаційного правоохоронного органу приміщенні за відсутності належних санітарних умов та медичної допомоги. Для того, щоб зламати їхній опір та змусити до співпраці, застосовували жорстокі тортури.

Тих, хто не підтримав окупаційний режим, примусово вивозили транспортом за межі Василівки. Люди вимушені були йти на підконтрольну Україні територію Запорізької області пішки.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Також стосовно цього громадянина на розгляді в суді перебуває обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.