Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть керівника волинського підприємства, яке постачало в рф унікальні запчастини до спецтехніки

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо директора волинського підприємства за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляла високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки, розробили та реалізували тіньову схему продажу в рф стратегічно важливої продукції. Вона може використовуватися в оборонно-промисловому комплексі держави-агресора.

З лютого по липень 2022 року спільники через фірму-посередника на території Євросоюзу нелегально експортували майже 200 тис одиниць критично важливих виробів.

Керівника столичного підприємства вже засуджено до 3 років позбавлення волі та призначено 1 рік іспитового строку. Також його на 10 років позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.