Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть киянина, який двічі «мінував» будівлю Офісу Президента України

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно киянина за фактами завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі (ч. 2 ст. 259 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 28 листопада 2022 року обвинувачений здійснив два дзвінки на спецлінію «102» про замінування будівлі Офісу Президента України у Києві.

Ці повідомлення він зробив через незадоволення тим, що, на його думку, занадто часто вимикали світло в його квартирі. Правоохоронці встановили особу «мінера» та затримали його.

Під час обшуку в квартирі 51-річного обвинуваченого виявили мобільний телефон, з якого було зроблено дзвінки на спецлінію «102». Також у помешканні «мінера» виявили комуністичну символіку та георгіївські стрічки, які, з його слів, належать його літній матері.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.