Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть киянина, який вчиняв розпусні дії щодо неповнолітніх

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Оболонської окружної прокуратури м. Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно киянина за фактами вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, домагання дитини для сексуальних цілей та зберіганні дитячої порнографії (ч. 2 ст. 155, ч. 1, 3 ст. 156-1, ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений протягом двох років через соціальні мережі та месенджери спілкувався з неповнолітніми підлітками. Користуючись віковою перевагою та відсутністю у дітей життєвого досвіду, легко входив до них в довіру. Маніпулював та зваблював їх за рахунок пригощання продуктами харчування та подарунками у вигляді грошових коштів. Після цього запрошував підлітків до себе до дому, де вчиняв відносно них дії сексуального характеру.

За місцем проживання обвинуваченого правоохоронці вилучили флеш-накопичувачі з фото- та відеоматеріалами дитячої порнографії.

Досудове розслідування здійснювалося Оболонським УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників 1 управління ДВКР СБ України та УМП ГУНП в місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.