Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишнього інспектора колонії з Херсонщини, який зрадив присязі та пішов служити окупантам

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього молодшого інспектора відділу нагляду та безпеки державної установи «Північна виправна колонія № 90» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений у травні 2022 року перейшов на бік ворога. Добровільно обійняв посаду «младшего инспектора группы надзора отдела безопасности» у незаконно створеній установі – «Северная исправительная колония № 90».

На цій псевдопосаді він виконував накази окупаційної адміністрації, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями.

Правоохоронці викрили чоловіка в Херсоні у ході проведення стабілізаційних заходів.

Під час обшуку за місцем його проживання виявлено чорнові записи, російську символіку, документи, у тому числі виписки щодо нарахування заробітної плати у рублях та пропуск до окупаційної установи.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, оперативний супровід – Управління СБУ в Херсонській області та Херсонське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.