Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишню суддю апеляційного суду Луганщини, яка вже вісім років служить окупантам

Прокурори Луганської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно «заступника голови верховного суду ЛНР» за фактом вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області зрадила присязі та почала співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ. Вона увійшла до складу робочої групи з розроблення так званого «законодавства ЛНР», яке містило імплементовані норми законів РФ. Співавтор ряду псевдозаконопроєктів «ЛНР», пізніше легалізованих на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

У 2018 році жінка обійняла посаду «судді верховного суду ЛНР», а згодом отримала повноваження «заступника голови» суду. Наразі обвинувачена забезпечує функціонування незаконно створених органів судової влади та найвищої судової установи окупаційної адміністрації, яка допомагає РФ чинити збройну агресію проти України.

Ухвалені псевдосуддею «рішення» суперечать українському законодавству та суворо порушують права людей, які живуть в окупації. Своїми діями вона сприяє проведенню підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську, оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.