Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишню вчительку Маріупольської школи, яка впроваджувала в закладі стандарти освіти держави-агресора

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої вчительки комунального закладу «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 Маріупольської міської ради Донецької області» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що вчителька добровільно погодилася обійняти посаду директора та забезпечити у навчальному закладі організацію освітнього процесу російською мовою за освітніми стандартами та навчальними планами окупаційної адміністрації рф.

Обійнявши псевдопосаду «директора Мариупольской школы №38, Донецкой области», вона здійснювала підбір працівників закладу, які погоджувались впроваджувати стандарти освіти держави-агресора та призначила їх на посади.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.