Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть кримського «чиновника», який став «міністром» в окупованій частині Запоріжжя

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно так званого «міністра молодіжної політики Запорізької області», який почав будувати свою «кар’єру» ще з окупованого Криму. 

Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що з початком окупації Криму збройними силами рф, чоловік одразу почав займатися координацією діяльності незаконних збройних формувань на півострові, зокрема «Самооборони Криму» та інші. Він організовував матеріально-технічно забезпечення НЗФ та залучав до них нових учасників.

«Кар’єра» обвинуваченого стрімко розвивалася. Він був радником голови ради міністрів окупованого півострова, а також став депутатом партії «єдина росія».

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, обвинувачений обійняв посаду так званого «міністра молодіжної політики» у окупованій частині Запорізькій області.

За свої «заслуги» чиновник неодноразово отримував нагороди від різних окупаційних адміністрацій. Зокрема, він нагороджений так званими медалями «За захист Республіки Крим» та «За заслуги перед донецькою народною республікою 3-го ступеня».

Спеціальне досудове розслідування здійснювало ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.