Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть кримського суддю, який незаконно притягнув до адміністративної відповідальності українського активіста

Прокуратурою АР Крим та міста Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього судді Роздольненського районного суду АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після окупації півострова у 2014 році суддя, зрадивши присязі на вірність народу України, перейшов на службу до незаконно створених судових органів Російської Федерації. Діючи в інтересах держави-окупанта, обвинувачений безпідставно надав дозвіл на проведення обшуку у домоволодінні українця, який виступив проти режиму окупації та розмістив на даху власного будинку державний прапор України. Після декількох обшуків активіст заявив про незаконність таких дій, у зв’язку з чим його було притягнуто до адміністративної відповідальності за нібито непокору окупаційним правоохоронцям. Обвинувачений незаконно застосував до активіста адміністративний арешт строком на 10 діб, посилаючись на російське законодавство. 

Також своїми діями та рішеннями обвинувачений спряв становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчинені злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя