Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мешканця Львівщини за перешкоджання законній діяльності журналіста

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Львівщини за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень особі, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та погрози або насильства щодо журналіста (ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 345-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2021 року журналіст одного із місцевих видань здійснював законну відеозйомку поблизу бару-ресторану на предмет можливих фактів порушень карантинних обмежень закладами громадського харчування. Обвинувачений, який є власником закладу, був незадоволений проведенням будь-якої журналістської діяльності і почав нецензурно висловлюватися на адресу працівника телерадіокомпанії, безпідставно вимагаючи припинити зйомку.

Потім він вибив з рук потерпілого телекамеру та наніс йому удари по голові, тулубу та кінцівках, чим спричинив легкі тілесні ушкодження. Після цього обвинувачений незаконно вилучив всі підготовлені журналістом матеріали та технічні засоби.

Окрім цього, чоловік спричинив легкі тілесні ушкодження особі, яка знаходилася поряд із журналістом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Львівської обласної прокуратури