Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мешканця Харківщини за державну зраду та колабораційну діяльність

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Харківської області за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, протягом травня-вересня 2022 року чоловік добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив на службу до незаконного правоохоронного органу – так званого «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», створеному на тимчасово окупованій території. Тим самим він забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

На «посаді» обвинувачений складав дактилоскопічні карти на громадян України, надавав окупаційній владі відомості щодо відомих йому людей, які проходили службу в ЗСУ та СБУ. Також виконував інші незаконні завдання, поставлені представниками силових структур рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало теруправління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.