Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мешканця Херсона, який очолив при окупантах захоплене комунальне підприємство

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом пособництва державі-агресору та крадіжки (ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 185 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений - екскерівник ОСББ, під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю з ворогом. Він отримав від окупантів посаду так званого «директора» КП «Гарантія».

Чоловік здійснив перереєстрацію підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у російських банках. Реалізовував окупаційну політику щодо впровадження «рубльової зони».

У вересні 2022 року він прийняв в управління приміщення та майно інших комунальних закладів міста, а згодом викрав матеріальні цінності на понад 80 тис грн з притулку для постраждалих від домашнього насильства.

Також обвинувачений забезпечував виконання рішення окупаційної влади щодо встановлених тарифів та їх сплати у рублях за захоронення відходів на місцевому полігоні.

Після звільнення Херсона фігурант втік разом з окупантами та наразі переховується.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ НП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.