Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мешканку столиці, яка отруїла високотоксичною хімічною речовиною 6 осіб

Прокурори Київської обласної та Вишгородської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно жінки за фактами умисного вбивства, замаху на умисне вбивство та умисного середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115, п. 5, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 122 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на початку 2023 року мешканка столиці у соціальній мережі зі сторінки псевдомагазину провела розіграш алкогольних напоїв. Серед «переможців» вона відзначила раніше знайомих чоловіка та жінку з Київщини. Надалі обвинувачена додала в пляшки з алкоголем високотоксичну хімічну речовину та відправила їм «подарунки» поштою.

«Переможниця конкурсу» розпила отруйний напій з чотирма подругами, а чоловік вжив алкоголь самостійно. У всіх осіб наступного дня різко погіршилось самопочуття і почало випадати волосся. Згодом потерпілий впав у кому та помер, жінки до цього часу проходять лікування.

За клопотанням прокуратури обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.