Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть окупаційного «мера» Лисичанська та ще шістьох псевдокерівників в адміністраціях так званої «лнр»

Прокурори органів прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно сімох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що на посаду «в.о. голови адміністрації м. Лисичанська лнр» окупаційна влада держави-агресора призначила місцевого жителя, який з 2014 року воював проти ЗСУ. Він служив у «6-му окремому мотострілковому козачому полку ім. Платова», а після вторгнення рф в Україну прибув «звільняти» територію Луганщини.

З липня 2022 року окупаційний «мер» впроваджує «нові порядки», заявляє про результати роботи псевдооргану та плани «відбудови» зруйнованого Лисичанська.

Наразі чоловік перебуває у розшуку за підозрою в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, сприянні діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Ще троє місцевих жителів обійняли посади так званих «начальників відділів життєзабезпечення» в окупаційних адміністраціях у Сватівському та Старобільському районах.

Також двоє громадян з смт Станиця Луганська Щастинського району та жителька Старобільського району очолили так звані «управління соцзахисту населення» та «пенсійного фонду» у районних адміністраціях так званої «лнр».

Обвинувачені координують роботу незаконних структур на тимчасово окупованій території та розповсюджують проросійські наративи.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.