Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть організатора та двох учасників «блогерських вечірок», які знущалися з дівчат

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників «блогерських вечірок».

Організатору вечірок інкриміновано вчинення сексуального насильства щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Один з учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири, де спільно розпивали алкогольні напої, доводячи їх до безпорадного стану. За участі дівчат вони виготовляли фото та відеозображення, у тому числі порнографічного характеру. Відзнятий контент викладали у Телеграм-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Департаменту міграційної поліції Нацполіції України та УМП ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.