Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть організовану групу, яка збувала наркотичні засоби на території Бахмутської установи виконання покарань

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинного угруповання за фактом незаконного збуту наркотичних засобів в місця позбавлення волі, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж травня - жовтня 2021 року раніше неодноразово судимі ув’язнені налагодили постачання наркотичних засобів на території держустанови «Бахмутська установа виконання покарань (№ 6)».

Домовившись із співробітником установи, який у власних речах проносив наркотичні засоби, обіинувачені у подальшому збували метадон та опій ацетильований іншим в’язням по 800 грн за «дозу», а частину товару залишали для особистого вживання.

У жовтні 2021 року правоохоронця затримали під час чергового збуту наркотиків на територію установи. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, яку він вніс. В червні 2022 року працівника установи виконання покарань було оголошено у розшук, а сплачені ним кошти передано в дохід держави на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.