Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть псевдосуддю, яка приймає рішення від імені «днр» в окупованій Горлівці

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої судді Калінінського районного суду м. Горлівки за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що влітку 2014 року жінка почала співпрацювати з окупаційною владою рф. Надалі вона обійняла псевдопосаду «судді центрально-міського міжрайонного суду м. Горлівки днр». 

Суддя надавала окупантам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. Використовувала матеріально-технічну базу захопленого суду та керувалася у своїй діяльності нікчемними нормативно-правовими актами псевдореспубліки.

Після «приєднання» тимчасово окупованих територій Донеччини до складу росії, обвинувачена продовжила захищати інтереси держави-агресора.

У серпні 2023 року наказом президента рф її призначено «суддею Горлівського міського суду днр».

Обвинувачена проводить судові засідання щодо розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ. Зокрема, за її «суддівства» виносяться рішення про відчуження житла у колишніх містян.

В Україні суддю звільнено з посади, вона перебуває у розшуку. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.