Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть п’ятьох псевдоправоохоронців, які «служать» окупантам на Луганщині

Прокурори органів прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох громадян за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України жителі Луганщини пішли на співпрацю з окупантами.

У період березня-серпня 2022 року обвинувачені обійняли посади у незаконних правоохоронних органах окупаційної влади держави-агресора.

Серед них – уродженець м. Липецьк рф. Наразі він «служить» ворогу на посаді «заступника прокурора» в окупаційній «прокуратурі Жовтневого району м. Луганськ».

На вірність так званій «лнр» склав присягу житель Сватівщини, який в 2014 році звільнився з правоохоронних органів України. Він призначений до «Білокуракинського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Ще троє фігурантів – жителі м. Рубіжне, Щастинського району та пенсіонер МВС зі Старобільщини. Вони обійняли посади у так званих «Сєвєродонецькому міському, Новоайдарському та Біловодському районних відділах внутрішніх справ мвс лнр».

Обвинувачені активно підтримують російську агресію проти України. Під час роботи у псевдоправоохоронних органах дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.