Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть російську пропагандистку – заступницю головного редактора «Вечірньої москви»

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт cтосовно уродженки Вінниці за здійснення інформаційної діяльності у співпраці державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена з 2014 року проживає у столиці росії та на сьогодні працює заступницею головного редактора видання «Вечірня москва».

Журналістка виготовляла та публікувала матеріали на підтримку держави-агресора. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну вона почала транслювати кремлівську пропаганду у своєму авторському блозі на сайті видання.

Серед іншого обвинувачена опублікувала інтерв’ю з депутатом держдуми рф та з військовослужбовцем ПВК «Вагнер», які назвали території Донеччини й Луганщини «історично російськими», а інші окуповані регіони України – «приєднаними до рф».

Лінгвістична експертиза підтвердила протиправний зміст публікацій обвинуваченої, їх спрямованість на підтримку росії, збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.