Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть співробітника так званого «МДБ ЛНР»

Прокурори Луганської обласної прокуратури в рамках спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно службовця так званого «міністерства державної безпеки ЛНР». Йому інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, мешканець Алчевська у 2016 році став «оперативним співробітником міжрайонного відділу міністерства державної безпеки ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації. Дотепер обвинувачений своїми протиправними діями забезпечує стійкість псевдодержавного утворення та створює безпечні умови для функціонування його «органів влади». Також він проводить вербувальну діяльність серед населення щодо вчинення дій на шкоду територіальній цілісності України.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури