Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого «голову держкомітету лісового та мисливського господарства днр»

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році головний спеціаліст Управління лісового і мисливського господарства в Донецькій області відмовився від евакуації з м. Донецька на підконтрольну Україні територію. Через два роки він добровільно вступив до складу окупаційної адміністрації та обійняв псевдопосаду голови «державного комітету лісового та мисливського господарства» квазіреспубліки. 

Обвинувачений здійснює особистий контроль над розробкою та реалізацією фейкових програм розвитку зазначених галузей і затверджує посадові інструкції працівників. Також він укладає контракти з підприємствами й установами та підписує нікчемні документи, зокрема, щодо проведення так званих компенсаційних заходів з псевдовідновлення лісів. 

Після незаконного набуття «днр» статусу суб’єкта рф «посадовець» запевняє громадян у нібито успішних інтеграційних процесах, що йдуть у лісогосподарській галузі. Обвинувачений розповідає про вдалу співпрацю з російськими колегами, використовує лояльні до окупантів медіа. 

На даний час чоловік перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування стосовно нього здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.