Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого «першого заступника міністра юстиції днр» за колабораціонізм

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Донецького апеляційного адміністративного суду за фактами участі у терористичній організації та колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року обвинувачений добровільно погодився на пропозицію окупантів та обійняв посаду «першого заступника міністра юстиції днр». У складі делегацій псевдоміністерства він здійснював підписання наказів, меморандумів, очолював делегації, проводив робочі зустрічі та інші дії, які сприяли діяльності терористичної організації.

З метою формування у громадян думки щодо законності органів, створених окупаційною адміністрацією держави-агресора, здійснював публічні виступи на території тимчасово окупованих населених пунктів Донецької області - смт Мангуш та Нікольське.

Також обвинувачений передавав зібрану працівниками «міністерства» допомогу бойовикам, які воюють проти Збройних Сил України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.