Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох колишніх працівників Укрзалізниці, які сприяли постачанню російської військової техніки на Харківщину

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох ексспівробітників регіональної філії Укрзалізниці за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що під час окупації м. Куп‘янськ троє експрацівників регіональної філії Укрзалізниці пішли на співпрацю з ворогом. Вони пішли працювати у створеному російськими загарбниками виробничому підрозділі «Купянск-Южная дистанция пути».

Один з них обійняв посаду «заместителя начальника дистанции по искуственным сооружениям». Другий став «заместителем начальника дистанции по текущему содержанию пути». Третього російські загарбники призначили «головним інженером».

Обвинувачені організовували роботу підрозділу та спрямовували її діяльність на розвиток «государственного предприятия «Купянская железная дорога».

Вони сприяли постачанню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до окупованих територій Харківщини. Також чоловіки забезпечували виконання планових завдань, поставлених окупаційною владою, та здійснювали контроль щодо ходу виконання капітального будівництва об’єктів регулювальних робіт.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.