Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох вінничан, які налагодили протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон

Прокурори Вінницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян за фактами організації та сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України, підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 1, ч. 3 ст. 358 КК України).

Розслідуванням установлено, що жителі Вінниці налагодили протиправну схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку. Для цього підроблювали довідки територіального центру комплектування та соціальної підтримки про непридатність до військової служби.

Вони виготовляли на замовлення фіктивні документи. Надавали їх чоловікам призовного віку для пред’явлення на пункті пропуску через держкордон.

Вартість довідки оцінили у 2000 доларів США.

Наразі обвинувачені перебувають під домашнім арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Вінницького райуправління поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.