Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасника ПВК «Вагнер»

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з учасників ПВК «Вагнер» за фактом участі у злочинній організації (ч.2 ст. 255 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, відбуваючи покарання у виправній колонії № 4 у сел. Островське Костромської області РФ за угон автомобіля, добровільно прийняв пропозицію організатора ПВК «Вагнер» вступити в її лави.

За участь у бойових діях на території України та вчинення злочинів організатор пропонував в’язням грошову винагороду 100 000 російських рублів у місяць та додатково 100 000 російських рублів після закінчення 6 місячного контракту. Крім того всім ув’язненим, які вступлять у ПВК «Вагнер», після спливу строку контракту обіцяли повне помилування і так званий «чистий лист».

Обвинуваченого разом з іншими учасниками направили в район бойових дій на території Луганської області.

У розграбованій учасниками ПВК «Вагнер» місцевій лікарні, яку вони використовували як військовий об’єкт, він пройшов курс навчання поводження з бойовою зброєю, тактики ведення бойових дій та отримав предмети екіпірування і зброю.

У грудні 2022 року в районі бойових дій на території Донецької області представниками сил безпеки та оборони України його було взято у полон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативним супроводженням співробітників Служби безпеки України.