Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасників незаконної оборудки з комунальною землею у Кропивницькому

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівниці відділу територіальних органів Держгеокадастру, її батька та державного реєстратора.

Їм інкриміновано шахрайство, підроблення чи використання підроблених документів, несанкціоновані дії з інформацією, зловживання повноваженнями під час надання публічних послуг, службове підроблення (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівниця одного з райвідділів Держгеокадастру у співучасті з батьком заволоділи коштами місцевого мешканця. Надали йому підроблені правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

Під час махінацій обвинувачені навіть видали потерпілому підтвердження з Держгеокадастру про нібито справжність фактично фіктивних документів.

Державний реєстратор, розуміючи протиправність своїх дій, на їх підставі зареєстрував право власності на земельну ділянку площею понад 5 га за приватною структурою. Її вартість становить близько 6 млн грн.

Завдяки своєчасному прокурорському реагуванню наразі землю повернуто громаді Кропивницького.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.