Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасників організованої групи, які намагалися заволодіти трьома земельними ділянками у столиці вартістю понад 8,5 млн грн

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 4 учасників організованої групи та 4 їх спільників за фактами шахрайства та підроблення документів (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що вони намагалися заволодіти трьома земельними ділянками у Голосіївському районі столиці, що належать до комунальної власності. Вартість цих земель понад 8,5 млн грн.

За допомогою нотаріуса, яка діяла у змові з обвинуваченими, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно були внесені недостовірні відомості про наявність на цих ділянках житлових будинків, яких насправді там не було.

Надалі неіснуючі об’єкти нерухомості були переоформлені на підставних осіб, які виступали добросовісними набувачами.

У ході наступного етапу такої схеми інженер-землевпорядник, достовірно знаючи про відсутність житлових будинків на цих ділянках, виготовив технічні документи. На їх підставі земельним ділянкам були присвоєні нові кадастрові номери та відповідні відомості були внесені до Державного земельного кадастру.

Підроблена документація на неіснуючі будинки і нові кадастрові номери були потрібні учасникам оборудки для реалізації завершальної стадії схеми - виведення цих земельних ділянок з комунальної власності та подальшої перереєстрації їх на інших осіб.

Завдяки вчасному втручанню правоохоронців злочинний умисел не був доведений до кінця.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.