Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасників організованої групи, які «продавали» неіснуючі товари

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч. 2-4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, обвинувачені створювали в Instagram сторінки неіснуючих інтернет-магазинів нібито з продажу різноманітних товарів, у тому числі меблів. Таким чином вони намагалися залучити потенційних покупців, які б зацікавилися пропозиціями «магазину» та погодились сплатити повну суму товару або передоплату.

Після внесення потерпілими коштів на вказані ними банківські рахунки, товар громадянам не відправлявся, а кошти привласнювалися.

Аналогічним чином привласнювалися кошти громадян на інтернет-аукціонах з продажу антикваріату, у тому числі в розділі «нумізматика».

Слідством установлено 17 фактів заволодіння коштами громадян шляхом обману, на суму понад 330 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.