Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасників злочинної організації «Лєшого», які вимагали у підприємця гроші та знищили майно

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та 5 членів злочинної організації «Лєшого».

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, вимагання, умисне знищення або пошкодження майна та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2, 5 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 362 КК України).

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної організації вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою.

Організатор на прізвисько Лєший перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу.

Також до складу злочинної організації входило двоє громадян рф, один з яких перебуває під санкціями РНБО, та ще троє учасників.

З метою вимагання у підприємця 70 тис доларів США учасники злочинної організації упродовж серпня – вересня 2021 року вчинили три підпали майна, що належить родині потерпілого. Вони підпалили автомобіль «Toyota Land Cruiser 200», ресторан та приміщення магазину, яке здавалося в оренду.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.