Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть військового рф, який майже до смерті побив чоловіка за відмову продати свою 3-річну доньку

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно російського військового за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).  

Слідство встановило, що у квітні 2022 року у с. Первомайське Купʼянського району обвинувачений разом з іншими російськими військовими вирішив помститися місцевому мешканцю.  

Помста була за те, що напередодні окупанти зупинили чоловіка разом з дружиною та 3-річною донькою на блокпосту. Військовослужбовці побачили дитину та сказали, що дівчинка занадто красива і вони готові купити її за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі.

Проте згодом російські військовослужбовці приїхали до будинку родини та почали бити чоловіка за його «непокору». Після цього обвинувачений разом з іншими окупантами повели чоловіка на розстріл, а дружину змусили залишитись чекати вдома, бо пригрозили розстріляти і її. Відвівши потерпілого до місцевого будинку культури, вони знову побили чоловіка, зробили постріл у повітря та відпустили його.  

Також обвинувачений вишукував табельну зброю. Торік у серпні він приїхав до с. Зорянське Куп’янського району та провів «обшук» у підприємця, невістка якого є українською поліцейською. Місцеві колаборанти «злили» обвинуваченому інформацію про те, що чоловік переховує зброю своєї невістки у себе вдома. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав.   

Наразі тривають заходи зі встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до вчинення вказаних злочинів. 

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області.