Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть військовослужбовця збройних сил РФ за жорстоке поводження з цивільним населенням

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури скеровано до суду в порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

   У ході досудового розслідування встановлено, що 13 березня 2022 року обвинувачений з іншими військовослужбовцями країни-агресора, знаходячись на в’їзді в с. Товстоліс Чернігівського району, побачили автомобіль, який рухався по дорозі. Вони одразу відкрили по ньому прицільний вогонь з автоматичної зброї. У транспортному засобі перебував цивільний, що їхав у сусіднє село Петрушин до дружини та доньки. У результаті обстрілу водія авто було поранено.

У подальшому обвинувачений відвіз потерпілого до приміщення сільського магазину у с. Терехівка Чернігівського району. Він намагався отримати від чоловіка інформацію про ймовірну співпрацю з військовими ЗСУ, зокрема щодо надання відомостей про місця розташування військовослужбовців та військової техніки РФ. Упродовж 4 днів військовослужбовець країни-агресора утримував цивільного чоловіка з мішком на голові, без їжі, води та можливості справляти природні потреби, завдаючи при цьому численних побоїв, здійснюючи постріли над головою, імітуючи страту.